Yurtdışı Vize Merkezi
bilgi@edurota.com
0543-749 44 12 ( 09.00- 20.00 )
 

AZERBAYCAN TURİST VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

AZERBAYCAN TURİST VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Vize başvuru formunun doldurulması
  • Vize Ücreti : yok
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaport. (Varsa eski pasaportlarınız )
  • Pasaportunuzun 1,2,3,4, ve son sayfa fotokopileri
  • Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği
  • İkametgah
  • Evli iseniz evlilik cüzdanı
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Öğrenciliğiniz bitmiş ise diplomanızın fotokopisi
  • Hesap cüzdanları fotokopileri
  • Tapular, araç ruhsatları
  • Kredi kart fotokopileri
  • İsim Detaylarının da Belirtildiği detaylı bir  davet mektubu ya da Otel Rezervasyonları 
  • Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu
  • 30.000 Euro?luk kapsamlı seyahat ve sağlık sigortası

KİŞİYE ÖZEL EK BELGELER

İşveren iseniz:
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak
Azerbaycan  konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış
Seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
Vergi Levhasının Fotokopisi
İmza Sirküleri Fotokopisi
Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
                              
Bordrolu çalışan iseniz: 
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak
Azerbaycan  konsolosluğa hitaben
İşveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi
Seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe. 
Şirketin imza sirküleri
Vergi levhasının fotokopisi
Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi, 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
Son üç aylık bordro fotokopisi 
Şirketin hesap cüzdan fotokopisi

Ev Hanımı iseniz : 
Azerbaycan  konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe 
Eşi çalışıyor veya işveren ise yukarıda ki belgeler sunulmalıdır.
Eşinin geçerli ya da eski Azerbaycan  vizesi varsa fotokopileri

Öğrenci iseniz    : 
Azerbaycan  Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe 
Aile işveren veya çalışan ise yukarıda ki belgeler sunulmalıdır.

Emekli iseniz      : 
Azerbaycan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe 
Emekli kimliği ve cüzdan fotokopisi
Sağlık karnesi fotokopileri